زرده و سفیده تخم مرغ یکی از پایههای اصلی و ثابت اکثر شیرینیها و کوکیهای خوشمزه است. البته برای اینکه شیرینیها حالت پفکی و ترد تری به خود بگیرند بهتر است از سفیده تخم مرغ در ترکیب آنها استفاده کنید.
در این مقاله به معرفی هفت نوع شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ مانند قرابیه تبریزی، کوکی توت و مویز، دانمارکی، کوکی رژیمی، ماکارون، بیسکویت شکلات و گردو، و کوکی گردویی کشمشی میپردازیم
که در تهیه آنها از سفیده تخم مرغ استفاده میشود و هر کدام ویژگیها و طعمهای خاص خود را دارند. سفیده تخم مرغ در این شیرینیها نقش مهمی در ایجاد بافت پفکی و ترد، افزایش حجم و قوام ایفا میکند.
اغلب شیرینیهایی که در پخت آنها از سفیده تخم مرغ استفاده میشود در مقایسه با سایر شیرینیها حالت پوک، ترد و پفکی به خود میگیرند و در کنار آن مزه خوب و دلچسب تری نیز دارند. با ترکیب سفید تخم مرغ میتوان شیرینیهای خوشمزه با بافت عالی را درست کرد
7 نوع شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ
شیرینیهای مختلفی در طرح، رنگ و بافت مختلف درست میشوند که هر کدام به سبب ترکیبی که دارند دارای ویژگیهای ظاهری و بافت خاصی هستند. ما در ادامه برخی از شیرینیهایی که با استفاده از سفیده تخم مرغ درست میشوند را معرفی میکنیم:
نام شیرینی | ویژگیهای خاص و بافت |
---|---|
قرابیه تبریزی | سنتی، نرم، شکننده، لوکس |
کوکی توت و مویز | نرم، طعمدار، مقوی، سنتی |
شیرینی دانمارکی (گل محمدی) | مجلسی، لایهلایه، پفکی |
کوکی رژیمی | سالم، کم کالری، انرژیزا، کمک به کنترل وزن |
ماکارون | فرانسوی، طعم خاص، بافت نرم و گرد، پفکی (به دلیل مرنگ) |
بیسکویت شکلات و گردو | خوشمزه، مقوی، طعم بینظیر، میان وعده سبک |
کوکی گردویی کشمشی | نرم، ترد، پفکی (به دلیل سفیده)، مقوی، با ارزش غذایی بالا |

قرابیه تبریزی شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ
1- قرابیه تبریزی
همان طور که از نام این شیرینی مشخص است این نوع شیرینی به عنوان شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ شناخته شده است. قرابیه تبریزی یکی از شرینی های قدیمی و سنتی شهر آذربایجان است. که نه تنها در این شهر بلکه در شهرهای دیگر نظیر زنجان، اردبیل، تبریز نیز پخت می شود.
در این شیرینی از مغزیجات مقوی و خوشمزه همچون بادام، گردو، پسته به همراه سایر مواد اولیه همچون سفیده تخم مرغ، شکر، کره استفاده می شود.به دلیل استفاده از این مواد اولیه در تهیه این نوع شیرینی قیمت شیرینی قرابیه بادامی تبریز با سایر شیرینی ها متفاوت است
قرابیه تبریزی بافت نرم و شکننده ای دارد و به عنوان یکی از سوغات مشهور و لوکس مناطق آذربایجان شناخته می شود.

کوکی توت و مویز یک شیرینی مقوی
2-کوکی توت و مویز
کوکی توت و مویز یکی از انواع شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ است که دارای بافتی نرم و طعم کره ای است.توت و مویز از مواد اصلی است که به عنوان طعم دهنده در ترکیب این کوکی به کار می رود.
این کوکی یکی از شیرینی های سنتی و محبوب کشورمان ایران است که با در اختیار داشتن مواد اولیه آن به راحتی می توان آن را در خانه درست کرد. توت در این کوکی باعث می شود تا بافت آن نرم و شیرین شود. وجود توت و مویز در این کوکی آن را به یک میان وعده مقوی و خوشمزه تبدیل کرده است.

ایجاد بافت لایه ای دانمارکی با سفیده تخم مرغ
3- دانمارکی
شیرینی دانمارکی یا نام دیگر آن شیرینی گل محمدی یک نوع شیرینی خشک مجلسی و پرطرفدار است که اغلب در مهمانی ها و مجالس سرو می شود.
این نوع شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ دارای ترکیباتی همچون وانیل، مایه خمیر، کره گیاهی، شکر، نمک، آرد می باشد. لازم به ذکر است که در تهیه این نوع شیرینی علاوه بر سفیده تخم مرغ برای ایجاد بافتی لایه ای و پفکی از مخمر نیز استفاده می شود.

کوکی رژیمی سالم ترین نوع شیرینی تشریفاتی با تخم مرغ
4- کوکی رژیمی
کوکی رژیمی به ویژه کوکی رژیمی خانگی در عین اینکه یک شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ است از طرفی یک شیرینی سالم و کم کالری نیز می باشد و برای افرادی که به دنبال یک رژیم غذایی هستند، بسیار مفید می باشد. در صورتی که در این نوع کوکی ها از مواد اولیه سنتی استفاده شود میتوان آن را به عنوان سالم ترین کوکی برای سلامت بدن معرفی کرد.
به عنوان مثال بهتر است از آرد جو دوسر یا جو به جای آرد سفید استفاده شود. البته به جای شکر هم می توان عسل یا شیره انگور به ترکیب اصلی شیرینی اضافه کرد. کوکی رژیمی خانگی منبع خوبی از انرژی برای شروع یک روز یا یک میان وعده مقوی است. یکی از خوبی های این کوکی این است که به کنترل وزن کمک می کند و دیگر با خوردن آن نگران اضافه وزن خود نخواهید بود.

ماکارون معروف ترین شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ
5- ماکارون
ماکارون یک شیرینی معروف فرانسوی و همچنین یک شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ است که دارای با طعم خاص و بافت نرم است که در تهیه آن از مواد اولیه ای همچون شکر، پودر بادام و سفیده تخم مرغ استفاده می شود.
این نوع شیرینی طرح گردی دارد که سفیده تخم مرغ به عنوان ترکیب اصلی آن به کار می رود. البته سفیده تخم مرغ به کار رفته در تهیه ماکاروتن بهتر است که در یخچال کهنه شود که علت این روش در سایت indulgewithmimi.com در مقاله چگونه سفیده تخم مرغ را برای پخت ماکارون کهنه کنیم؟ نقل شده است:
Aged egg whites are ones which have been separated and left in the refrigerator for a minimum of 24 hours so that the proteins inside can relax, making it easier to whip to volume.
It’s very important to use aged egg whites for baking macarons because a lot of problems derive from a poorly prepared meringue. All good macaron recipe rely on a good meringue to help the macaron shells develop. To build a good foundation for a healthy meringue, start with aged egg whites.
سفیده تخممرغ کهنه به سفیدههایی گفته میشود که از زرده جدا شده و به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شدهاند تا پروتئینهای داخل آن شل و آزاد شوند. این فرآیند باعث میشود سفیدهها راحتتر و بهتر پف کنند.
استفاده از سفیده تخممرغ کهنه در تهیه ماکارون بسیار اهمیت دارد، چرا که بسیاری از مشکلات در تهیه ماکارون به دلیل مرنگ (meringue) نامناسب به وجود میآید. تمام دستورهای خوب ماکارون به یک مرنگ باکیفیت وابسته هستند تا پوستههای ماکارون بهخوبی شکل بگیرند. برای داشتن پایهای مناسب جهت ساخت یک مرنگ سالم و قوی، از سفیده تخممرغ کهنه استفاده کنید.
لازم به ذکر است که در تهیه ماکارون به جزء سفید تخم مرغ از مواد اولیه ای دیگری همچون پودر شکر یا پودر قند، پودر بادام زمینی، خامه، شکلات سفید و پودر بادام زمینی استفاده می شود.
6- بیسکویت شکلات و گردو
بیسکویت شکلات و گردو نیز یکی از شیرینی های خوشمزه و مقوی و همچنین به عنوان یک شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ است که به واسطه ترکیب شکلات و گردو طعم بی نظیری دارد.
در تهیه این شیرینی فوق العاده از مواد اولیه ای همچون تخم مرغ، شکلات، گردو، آرد، شکر و پودر کاکائو استفاده می شود. برای یک میان وعده سبک این شیرینی یک گزینه مناسب به حساب می آید که ترکیب فوق العاده آن کودکان شما را به وجود و هیجان می آورد.
7-کوکی گردویی کشمشی
کوکی گردویی نیز با ترکیبات مقوی خود به عنوان یکی از کوکی های خوشمزه است که بافت نرم و تردی دارد. این شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ دارای بافتی پفکی و ترد است. به همین خاطر برای پذیرایی و میان وعده بهترین گزینه است
گردو یکی از ترکیبات اصلی این کوکی است که با در اختیار داشتن سایر مواد اولیه آن می توانید در خانه آن را به راحتی درست کنید. اما امروزه برای کسانی که زمان کافی برای درست کردن این نوع شیرینی را ندارند می توانند با خرید کوکی گردویی کشمشی از یک میان وعده سالم ب ارزش غذایی بالا لذت ببرند.

بافت پفکی در شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ
نقش تخم مرغ در کیک و شیرینی
در پخت شیرینی از مواد اولیه مختلفی استفاده میشود. البته تخم مرغ نیز یکی از مواد اولیه مهمی است که همچون شکر و آرد در تهیه شیرینی نقش بسزایی دارد.
از تخم مرغ به منظور ترد و پفکی شدن، افزایش حجم و لعاب و همچنین شفافیت خمیر شیرینی استفاده میشود. با این حال میتوان بیان کرد که تخم مرغ در پخت شیرینیها نقش اصلی را برعهده دارد.
تخم مرغ از دو قسمت زرده و سفیده تخم مرغ تشکیل شده است که هر کدام از این قسمتها هر کدام به تنهایی منبعی غنی از پروتئین هستند.
ترکیب زرده و سفیده تخم مرغ در شیرینیها موجب قوام دهنده، طعم دهنده، مرطوب کننده و یک چسب طبیعی برای بافت شیرینی است. البته در برخی از شیرینی های تشریفاتی بیشتر از سفیده تخم مرغ به تنهایی استفاده میشود تا بدین شکل بافت شیرینی حالت ترد و پفکی بیشتر به خود بگیرد.
سخن پایانی
انواع شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ با توجه به ترکیب مواد اولیهای که دارند هر کدام دارای بافت، مزه و رنگهای متنوعی هستند. اغلب شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ در مقایسه با سایر شیرینیها حالت پوک، ترد و پفکی به خود میگیرند و در کنار آن مزه خوب و دلچسب تری نیز دارند. با ترکیب سفید تخم مرغ میتوان شیرینیهای خوشمزه با بافت عالی را درست کرد.
ما در این مقاله 7 نوع شیرینی تشریفاتی با سفیده تخم مرغ درست میشود را معرفی کردیم و دستور پخت هر کدام را هم به طور جداگانه توضیح دادیم. با این حال اگر علاقمند به این نوع شیرینیها هستید به راحتی با آماده سازی مواد اولیه خودتان میتوانید دست به کار شوید و در خانه آنها را تهیه کنید.